biogroentenshine.nl

100 % natuurlijke GROENTEN

BLOG

28 januari 2021

Al het pootgoed voor 2021 is besteld.

Het wachten is nu op wat beter weer zodat de grond gefreesd kan worden. Zodra dit gedaan is gaan we de tuinbonen, capucijners en de peultjes poten.

woensdag17 februari 2021

Vandaag weer voor het eerst weer een hele middag in de tuin bezig geweest.

We zijn begonnen met een overlegje met Gerrald Nieboer van Shine+ de initiatiefnemer van de biogroententuin in het jaar 2014. 

Bij het controleren van de meerjarige groenten viel ons op dat de groenen asperges al hun kopje reeds boven de grond uit komen dus dat zal de eerste oogst worden voor het jaar 2021.

 Alle oude groenten is verwijdert en deze was mooi afgestorven dus die zijn allemaal gemaaid zodat deze de komende week in de grond wordt verwerkt zodra we de grond gaan frezen. De tuinplanning voor het komende seizoen is reeds gemaakt zodat we weten waar we wat gaan poten en zaaien.  De drie verschillende soorten tuinbonen staan te trappelen om de grond in te gaan. De lange termijn weersberichten goed bekeken en zoals het er nu uitziet gaan ze de volgende week de grond in samen met de capucijners en de peultjes. Daarna zullen in de eerste week van april de 9 verschillende soorten aardappelen gepoot worden.